Er zijn ontzettend veel verschillende situaties waarin het nodig kan zijn een notaris of een notaris bureau in te schakelen. De verschillende soorten situaties vragen allemaal om bepaalde kennis, wanneer je een notaris nodig hebt kan je dus een bureau inschakelen die je daarbij adviseert om bepaalde keuzes te maken. Ook wanneer je dingen officieel wil laten vastleggen in bepaalde documenten wordt er gebruik gemaakt van een notaris. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een testament wanneer iemand dus overlijdt. Huwelijkse voorwaarden wanneer een koppel trouwt en vervolgens de afspraken duidelijk in een document willen hebben staan. Ook kan een notaris helpen bij een hypotheekakte en nog veel meer verschillende zaken. Zelf neem ik altijd contact op met VWZ Notarissen. Zei helpen mij met verschillende soorten klussen en geven mij bepaalde adviezen.

Testament

Er worden veel en vaak notarissen gebruikt bij het opstellen van je testament. Het is super belangrijk om dit goed te regelen. Dit komt doordat je dan je erfenis op een rechtsgeldige manier precies verdeeld hoe jij dat graag wilt. Het is door je testament op te stellen ook mogelijk om geld te schenken aan goede doelen, iemand buiten jouw directe familie een erfgenaam te maken. En natuurlijk heb je dan ook de mogelijkheden mensen te onterven uit je directe familie waar voorvallen mee hebben gespeeld waardoor jij niet wil dat zei beter van jou worden. Ik heb laatst met een levenstestament notaris gezeten en hier wat punten voor mezelf duidelijk op een rijtje gezet.

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer je niet onder huwelijkse voorwaarden trouwt, trouw je volgens de wet in beperkte gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat je automatisch samen bepaalde bezittingen deelt en bepaald schulden ook verdeeld worden. Wanneer jij dit niet wil is het belangrijk dat je samen met een notaris de afspraken ontzettend duidelijk laat noteren. Dit heeft als voordeel dat er altijd duidelijk is, en terug te vinden is, wie eigenaar is van bepaalde spullen.